victorysm.hu
Igy vezet az út a csillagok feléBELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

Kérés
- 2012.03.15.

Kedves Barátaink, Ismerőseink, Támogatóink Kérjük, segítsetek, a négy családon akik igen nehéz helyzetben élnek felcsillanjon valami kis remény egy SM beteg anya, nagymama vállán négytagú család eltartása, SM beteg apa szintén négytagú család felelőssége, SM beteg anya hárman élnek 100 ezer Ft. jövedelemből jön az iskolakezdés. 5-6-9-13-14 éves gyerekek nehéz életéről van szó ők nem álmodozhatnak a más családokban természetes dolgokról a XXI. században még a kenyér és tej is gond, hát még a könyv játék számítógép. Kérem aki tud bármiben is segíteni jelentkezzen vagy adakozzon a megadott jelentkezési lehetőségeken..Szükség van a segítségre változatlanul sajnos.Kérem gondoljanak e családban élő gyerekekre és szóljanak miben tudnak segíteni...Sajnos egyre nehezebb a helyzetük!.......... 2016 január.

tovább
...KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS (Rövidített) 2006. év

1. Bevezetésként:
Az elmúlt évben Juhász Nagy Andrea lemondott a kuratórium elnöke tisztségről 2006. 11. 03-án. Az Alapító Deme Lajosné, október végén megbízta Kovács Genovévát az elnöki tisztség betöltésére, és felhatalmazta az Alapítvány ügyeinek intézésére.
2006. november 2-án és 3-án a lemondott elnök, megbízta Baráth Juditot és Székely Pálnét az Alapítvány ügyeinek intézésével. Az átadás- átvétel csak részben történt meg.
Kovács Genovéva a Bíróság 2007. április 18-án keltezett, 12. Pk. 60. 581/95/27 végzése alapján hivatalosan képviselheti a Victory SM Alapítványt, jogerősen 2007. május 03-tól. Mint Elnöknek, a 2006. év Közhasznúsági Beszámolóját nem lenne feladata elkészíteni, de mivel a volt elnök külföldön dolgozik, és nem vállalta a közreműködést, így engedjétek meg, hogy csak a rendelkezésünkre álló információkról számoljunk be.
A kezelőszerv (kuratórium) összetétele is megváltozott. Juhász Nagy Andrea, Révbériné dr. Vadas Irén és Németh Attiláné sz.Tóth Andrea tagsága megszűnt, lemondtak.
A Kuratórium új tagjai:
Kókainé P. Barbara
Taligás Erzsébet
Kovács Miklós Manfréd
Kovács Genovéva /elnök / lett; míg

Deme Lajosné alapító
Dr. Komoly Sámuel
Székely Pálné sz. dr.Kiss Irén
Tornyos Ildikó
Dr.Irinyi György kuratóriumi tagsága változatlan.

Ezúton kérjük az új és a régi kuratóriumi tagok nevében is bizalmatokat, és támogatásotokat.
Az Alapítvány 2006-os évre tervezett szakmai tevékenysége:
Közösségi rendezvények:
1. Tavasz-Köszöntő /2006. 04. 07./
2. 11. Születésnap /2006. 06. Eleje/
3. SM Hét /Zugló, Rózsavölgy/
4. Karácsonyi rendezvény/2006. december 13./

Kirándulások, kulturális megmozdulások:


Tájékoztató tevékenység:
1.Honlap befejezése
2.Körlevelek kiküldése
3.Kórházi, rendelő-intézeti ismertetők
4.Az Alapítvány tájékoztató anyagának összeállítása /brosúrák/

A Közhasznúsági Beszámoló az egyszerűsített pénzügyi beszámoló alapján készült.
Az előző évi pályázatok elszámolását az új kuratóriumi tagok segítségével Kovács Genovéva nyújtotta be:

2007. 01. 31. a XIV. ker. Önkormányzata felé 400.000 Ft elszámolva
2007. 02. az Országos SM Szervezet felé: 150. 000. Ft elszámolva
2007. 05. 31. NCA felé 350. 000. Ft elszámolva

Ezen kívül három pályázatot beadtunk.
A Victory SM Alapítvány pénzügyi egyszerűsített Beszámolója 2006.év /melléklet/
Az összes közhasznú tevékenység bevétele: 2 249 000. Ft
Közhasznú tevékenység ráfordításai: 1 849 000 Ft
Közhasznú működésre kapott: 900 000 Ft
1%: 817 000 Ft
egyéb: 230 000 Ft

A felhasznált /ráfordítás/ összeg részletezése:
- szociális támogatás: 562 000 Ft
-rehabilitációs nyaraltatás: 420 000 Ft
-gyógytorna: 122 000 Ft
-az előző években megkezdett számítógép tanfolyam költségei kb.: 400 000 Ft
Szállítási költség speciális szállító járművel: 210 000 Ft
-rövid távú kirándulások, színház, múzeumlátogatás: 120 000 Ft
-egyéni rehabilitációs fejlesztésükre az alapítvány által vásárolt eü. eszközöket térítés mentesen bocsátottunk rendelkezésükre, a meghibásodott eszközök javítási költsége: kb: 100 000 Ft.
Az Alapítvány 2007. 01. 02-án banki nyitó egyenlege: 1. 633. 904. Ft
2007.04.22. 1. 180. 000. Ft

Igen fontosnak tartjuk, hogy aki teheti ismerősei, vagy saját lehetőségeihez mérten támogassa az Alapítványt.
Az új kuratórium ez idáig három pályázatot adott be, amiről visszaigazolás még nem érkezett. Mindent elkövetünk, hogy jelenlegi szűkös anyagi lehetőségünket a régi és új adományozók megkeresésével bővítsük.
Ezért nyomatékosan kérünk minden betegtársat, hogy csak az Elnökkel vagy Deme Vikivel való egyeztetés alapján vegye igénybe a szállítást. Alapítványunk kiemelten kezeli a szociálisan rászorult társak segítését, ezt továbbra is finanszírozzuk.
A közösségi rendezvényeket:
Szülinapi Party / az időjárásra való tekintettel szeptember végén,
a Karácsonyi összejövetelt; megtartjuk.
kétséges, a Piliscsabai nyaraltatás. ( sajnos nem volt rá mód)

Csodálatos terveink megvalósításához:
-Viktória Gondozási Központ megvalósítása, Munkatársak keresése,
- Lehetőségek pályázatok felkutatása. Pályázatok megírása, kidolgozása.
-Nem-Esem kétségbe telefonos lelki segélyszolgálat segítése.
-Reakrációs lehetőségre az anyagi forrás megszerzése
érdekében minden ötletet, támogatást, segítséget megköszönünk.
VICTORY SM ALAPÍTVÁNY Kuratórium elnöksége
Budapest, 2007. május 24.Ferencsik István
A sclerosis multiplex felismerése, legyőzése és természetes, a Waerland klinikák által kidolgozott módszerekkel történő gyógyítása
A természetes táplálkozás alapelemeivel a TERMÉSZETES ÉLETMÓD sorozat sárga, zöld és rózsaszín kötetei foglalkoznak, míg a légzés szabályait és lehetőségeit a kék kötet fogja át.
A mai u.n. kultúrbetegségeket egyaránt jellemzi a közös gyökér: a helytelen, természetellenes életmód, a természetellenes táplálkozás, a légzés elhanyagolása, a mozgáshiány.

A természetes táplálkozás alapelemeivel a TERMÉSZETES ÉLETMÓD sorozat sárga, zöld és rózsaszín kötetei foglalkoznak, míg a légzés szabályait és lehetőségeit a kék kötet fogja át.

Közös a gyökér tehát a rák, a cukorbetegség, az asztma, a PCP, a reuma, a köszvény, a TBC, a csontritkulás, az SM, a leukémia, az AIDS, a vészes vérszegénység, és sok más betegség esetében: a létfontosságú anyagokban hiányos, más - szükségtelen - anyagokkal való túlterhelés következtében beállott kimerülés.

Az ember ma mindent elkövet annak érdekében, hogy szervezete eltorzuljon, hogy megbetegedjék, de szinte semmit sem hajlandó - sem ő maga, sem környezete- megtenni a gyógyulás érdekében. Persze nem is igen tudja mit kellene igazából tennie. Úgy tekinti a betegségeket, mint valami különleges, kívülről kapott, vagy rátapadt "fertőzést". Így azután többnyire másokat okol, mert megbetegítették, megfertőzték, miközben csak ő, egyes-egyedül ő maga a felelős a nyomoráért. Elszennyezte hibás, természetellenes, a természet parancsait megtagadó életmódjával a szervezetét, ezért a kórokozók (mikrobák, vírusok, baktériumok stb. ) "megtámadták". De hiszen a mikrobáknak a természettől rendelt feladata a szemét eltávolítása, felélése, eltakarítása. Nem ők a felelősek azért, hogy a szervezetben olyan mérvű a szemétfelhalmozódás, hogy mérhetetlen számban akár az életet veszélyeztető mértékben is képesek elszaporodni.

A szervezet elszennyeződésének egy jellegzetes betegsége a SLEROSIS MULTIPLEX elnevezésű, a mai orvosi gyakorlat mellett rendszerint elhúzódó, de halálos végű betegség is.

Nem szabad elcsüggedni a fenti mondat olvastán, mert van remény a megállapított diagnózis mellett is a teljes gyógyulásra, a betegségből, való teljes felépülésre, ha TERMÉSZETES GYÓGYMÓDDAL kísérlik meg szervezetük működésének helyreállítását, ha eltávolítják a szennyeződéseket és pótolják a hiányokat. És természetesen akkor, ha még nem késő, vagyis e kór nem törte meg az akaraterejüket, az ellenállóerőt.

A szklerózis multiplex orvosi leírása (Brencsán: Új orvosi szótár): "az idegrendszer legkülönbözőbb helyein körülírt
gócokban jelentkező, a velőshüvely (myelinhüvely) elvesztésével járó kórfolyamat. "

A myelin tehát szigetelőanyagként működik és az a feladata, hogy a benne haladó idegrostokat a környezet savas-lúgos, tehát villamosan vezető közegeitől elszigetelje. Így az idegimpulzusok gyorsabban haladnak, és nem tudnak idegen hatások miatt az érzékszervek felől érkező jelek vagy az agyból kiinduló parancsok eltorzulni, vagy éppenséggel lecsökkenni olyan alacsony szintre, amire a sejtek már reagálni nem tudnak. Ez az idegi impulzusok terjedési sebességét is döntő mértékben befolyásolja, gyorsítja. Valamennyi üzenet értelmezése a sejttestben történik, de ha az üzenet a magas zajszint (a szigetelőanyag elbomlása, leromlása) miatt torz, értelmezhetetlen, akkor a sejtek működése megzavarodik (ugyanaz a folyamat, mint a társadalomban a hírközlés torzulása, vagy hiánya). Ezek az u.n. gliasejtek gátat is képeznek az idegsejtek tápanyagellátásában, amennyiben a vér által szállított mindenféléből csak az idegsejtek működéséhez szükséges tápanyagokat (oxigén, víz, cukor stb) engedik át. A valóságban ezek a myelinek hosszú idegsejt-láncolatokban, amelyek az egész testet behálózzák úgy néznek ki, mint az egymással összefűzött kolbászsor, amely a sejtek végén beszűkül. Itt lehetséges az érzőrostok kilépése. Maga az idegrendszer azonban kötegelt, úgy néz ki, mint a sok eres, de egymástól minden eret elszigetelt telefonkábel, amelyből az elágazási pontokon lépnek ki az egyes készülékek érpárjai.
A fentiek szerint tehát az idegrendszer megbetegedése. Az idegek, mint tudjuk nem képesek regenerációra, velünk születnek és nem mindig velünk pusztulnak is el. A legkevésbé képesek megújulni az összes sejtek közül, ezért a gyógyulás folyamatát, de a leépülést is alaposabban szemügyre kell venni, ha a megoldást keressük.

Az idegrendszer az ember legsérülékenyebb rendszere, a legkevésbé képes a regenerációra, megújulására, gyógyulásra. Sajnos a mai gyógymódok nem is alkalmasak gyógyításra a szó valódi értelmében, csak arra, hogy a folyamatokat lassítsa.

Ez tehát, amennyiben szervrendszernek tekintjük az idegrendszert, akkor a táplálékaink, a víz, a levegő szennyezettsége következményeként annyira elterjedt szervi megbetegedés, hogy szinte általánosnak mondható. Bizonyos beavatkozások a felszívódás, a táplálkozás rendszerébe (túlsózottság, antibiotikumok, az amalgámtömések, a halott fogak erőltetett megmentése, a gyökérkezelések, gyökértömések) kiváltanak akár homeopatikusnak is nevezhető reakciót, ami megindítja a sclerosis folyamatát. Sajnos a mai gyógyászati szemlélet szerint a nagyon kis dózisok, és ide számítják a savas-lúgos környezetben (ionizáltság) állandóan oldódó higany és ezüstmolekulákat, nem fejthetnek ki a szervezetben semmiféle káros hatást. Ezzel szemben a homoeopatia a nagyon kicsi dózisokkal ér el eredményeket, és tapasztalatai szerint a nem megfelelően megválasztott gyógyanyag "gyógyszerképe" az egészséges embernél is a betegségtüneteket váltja ki.
Ehhez járul az, hogy a "civilizált", tehát ipari táplálkozásban felhasznált kémiai anyagok (ételfestő, ételízesítő, ételtartósító és más szerek), a természetesnek tekintett kábítószerek (kávé, tea, kakaó, csokoládé, kolák, stb. ) a tápszerek gombás fertőzöttsége (candida albicans, vagyis élesztőgombák, a penészgombák), a szellőzetlenség és a környezeti kémiai szerek, melyek a gyógyulást teszik lehetetlenné. Ezek közé tartozik a mindennap használatos kémiai mosó, mosdó és mosogatóŹszerek tömege, a kémiai illatosítók, dezodorok, illatszerek, bogár és légyirtók, a naftalin, a kámfor, az állati zsírokból készült szappanok, az aluminiumedények használata.

Ahol a felsorolt mérgek a beteg környezetében jelen vannak, ott a gyógyulás illuzórikussá válik, a látszólagos gyógyulás után a visszaesés biztosra vehető.

Az okok után vizsgáljuk meg azt is, hogy a sclerosis multiplex betegséget hogyan ismerhetjük fel, lehetőleg már a kezdeti stádiumában:

Mivel ez a betegség az idegrendszert támadja, ezért főleg az informatikai vonalat kell megvizsgálni, mivel az idegrendszer valamennyi szerv munkájában irányító hatást végez, ezért nem lehet az idegek hibáit külön vizsgálni, hiszen hatásuk mindenhol jelentkezik, vagy jelentkezhet. Ha az érzékek vonalán van a hiba, akkor az agyközpontba beérkezett ionformációk a hibásak, tehát a reakciók is hibásak lesznek, ami válaszként a központból kiindul. Mivel a központi idegrendszer az egész szervezet működését szabályozza, zavarai esetén az egész egyensúly borul fel. Zavar támad a sejtállam működésében, ami kezdetben alattomosan indul.

A kisebb zavarok ugyanis részben látszólag leküzdhetők, ezért az alaptüneteket, ami a sclerosis multiplex jellemzői gyakran félreismerik és félrekezelik, vagy éppenséggel legyintenek rá, hogy majd elmúlik, majd kinövi a gyermek.

A sclerosis multiplex fiatal korban jelentkezik, későn ismerik fel, ezért nagy szükség van rá, hogy idejében felismerhessük, amikor még tenni lehet ellene. Rendszerint teljesen ártalmatlanul kezdődik:
1., A gyermek arról panaszkodik, hogy a lábaiban gyengeségek jelentkeznek, hogy rendszeresen elzsibbad a lába mindén látszólagos ok nélkül.
2., A fiatalnál egyensúlyi zavarok jelentkeznek, melyek nem magyarázhatók pl. középfül vagy más gyulladásokkal.
3., Ha bizonytalanná válik a járás, akár csak átmenetileg is (tántorog, mintha részeg volna).
4., Ha depresszió gyötri.
5., Ha rendszeresen és ok nélkül sírógörcsök jelentkeznek.
6., Ha a látóereje csökken.

A fent felsorolt esetekben azonnal forduljunk szakorvoshoz és nem engedjük magunkat lerázni, mivel a baj megkezdődött, az agy és a gerincvelő állománya folyamatosan károsodik.

További tünetek a betegség előrehaladottabb állapotában a látóerő egyre nagyobb mérvű csökkenése (nem tévesztendő össze a rövid és távollátással!), a lábakban és a karokban súlyosbodó izomsorvadások. Eredményeként a test egyre jobban fárad, elcsigázódik. A tekintet is elmerevedik, tompává válik. Ettől kezdve a betegség megállíthatatlanul terjed tovább, míg végül beáll a tüdőket mozgató izmok ellehetetlenülése, vezérlési hibája miatt a fulladásos halál.

A szomorú az, hogy a beteg mindvégig öntudatánál van és nem érti a vele történteket, csak a szenvedést érzi, éli át.

Megtévesztő, a szokásos eljárás mellett illúziókban ringató, hogy időnként vannak olyan szakaszok, amikor a beteg teljesen jól érzi magát, később sokkal könnyebben az előző időszakoknál. A romboló szakaszokat javulásnak tűnő szakaszok törik meg időnként, a test ellenállóerői felveszik a kesztyűt a romboló erőkkel szemben. Sajnos a korábban már említett nem megfelelő életmód, a fájdalmak csillapítására - úgy tűnik jogosan - felhasznált gyógyszerek újból és újból megtörik a beteg ellenállási erőit, és a fellendülési időszak után az állapot az előzőnél is súlyosabbá válik.
Mint már említettem az alapbaj a fiatal szervezetekben lép fel, ahol a helytelen, sőt káros életmód mérgei a kialakulatlan idegrendszer védekezésképtelensége miatt fokozottan tudnak hatni. Nem csoda, hogy ez a betegség is lassan népbetegséggé válik, hiszen a gyermek környezete, élettere egyre szennyezettebb, a táplálkozása egyre természetellenesebb.
Az okok között szerepel elsődlegesen a rossz, az egyoldalú táplálkozás, ami nem ad az idegrendszernek megfelelő ellátást. Több sclerosis multiplexes beteget meghallgatva kiderült, hogy gyermekkorban az egyoldalúság a reggeli tejeskakaóra, kiflire, vajaszsemlére (még rosszabb betétekkel) terjedt ki, majd a sós, cukros, savanyított ételek jelentették számára (és csak sütött, főzött állapotukban) a táplálkozást. Jellemző módon hiányzott mindannyiuknál a natúr olajos magok fogyasztása, sőt a szeretete.

Legfeljebb a sós amerikai mogyorót szerette egyik másik, igaz, hogy a só miatt túlzott mértékben (az amerikai mogyoró az hüvelyes, tehát babféle és nem olajos mag). A másik ok a fehérje túlfogyasztásban van, elsősorban az állati fehérjékben (hús, tojás, tejtermék). Ez még ma is általános téveszme, amit az eszmei síkon túl a belek férgesedése is előidéz. A fehérjetúltáplálás megmérgezi a szervezetet, bomlástermékei felhalmozódnak a vérben, lerakodnak a vér útján a szervekben, üzemképtelenné téve azokat. A modern malom-, cukor-, tej-, konzervipar elképesztő mértékben termeli a népbetegségeket, mivel a túlfinomított termékei a szervezet számára szükséges anyagokat csak felhasználhatatlan pótlékok (szervetlen ízesítő, festő stb. ) formájában tartalmazzák. A korábbi tápanyagok (gyümölcs, zöldség, gabona) így válnak az ipar kezelésében értéktelenné eljárásai során. Szomorú az, hogy a természetes ételŹalapanyagokat viszont magas adók, vámok és luxusadók sújtják. És a fiatalok életét megmérgező reklámok, melyek hazugságait igazságként éli és ismeri el a fiatal, hiszen folyton ezt hallja. Pedig a többletfogyasztásra, a szükségtelen dolgok befogadására, akár magunkba, akár környezetünkbe ingerlő kép és szövegsorok egyben betegségcsírák, baktériumok, vírusok is, vagyis kórokozók.

Jelentősen hozzájárul ehhez az a tény is, hogy a gyerekek már nem egészséges szülőktől származnak. A szülők életmódja, táplálkozása (elsősorban a terhesség és a szoptatás időszakában) a rendkívül érzékeny szerveződést, fejlődést már az anyaméhben gátolja. A legnagyobb károkat az SM. esetében a tápanyagokkal együtt a szülő szervezetébe került konyhasó, alkohol és nikotin okozzák.

Milyen lehetőség van tehát a sclerosis multiplex megállítására, visszafordítására?

Mint minden más betegségnél nem az egyre újabb mérgező anyagok bevitele (pl. gyógyszerek), hanem a már meglévő szennyeződések eltávolítása a feladat, a szervezet méregtelenítése. A méregtelenítés legfontosabb eljárása a BREUSS KÚRA, amelynek teljes leírását is a KÚRÁK KÖNYVE II. tartalmazza. Ezt a kúrát precízen, pontosan, maradék nélkül kell végrehajtani. Az SM. betegeknek azonban nem kell 42 napig böjtölnie egyfolytában, csak 3-5 napot szabad. Nagy kitartásra és türelemre, segítőkészségre van szüksége a betegnek is, a környezetének is, mert ez a betegség igen makacs, ellenállását nehéz megtörni, a káros lerakodások nehezen távolíthatók el, a myelinhüvelyek újjáépülése is sok időt és megfelelő tápanyagok rendszeres bevitelét kívánja meg.

Az első feladat a szorulások, a gyermekkor óta folyamatosan tapasztalt székrekedések megszüntetése. Addig kell a megfelelő eljárást végezni, amíg annyiszor nincs széklet, ahányszor eszik a beteg, plusz reggel az ébredés után. Az emésztést kell először rendbe tenni, a betegnek meg kell tanulnia rágni. Mivel ezen múlik az élete, az sem mindegy, hogy mit!

Folyamatosan és állandóan foglalkozni kell a zsigerek masszírozásával, a betegnek meg kell tanulnia a hasizom-gyakorlatokat, a kezelőjével folyamatosan kell végeznie az ELLENÁLLASI GYAKORLATOKAT.

A táplálkozási rendszer rendbehozása csak éltető, tehát nyers ételekkel, azok alapos megrágása alapján lehetséges. Az eleinte fellépő éhségérzettől és puffadástól nem szabad megijedni, hanem a megfelelő gyakorlatokkal és a NEUROSAN alkalmazásával meg kell szüntetni.

Nagyon fontos az anyagcsere-folyamatok fenntartása és folyamatos tökéletesítése. Naponta kell végezni a légzésgyakorlatokat (méregtelenítő, tüdőfejlesztő), valamint a masszírozást, a hideg-meleg váltófürdőket, a frottírozást (minden izzadás után). A sótalanítás rendkívüli fontosságú, ezért az ételek sózását, só felhasználásával készült ételek fogyasztását (pl. kenyér), de még a test bőrtakarója által kiizzadt sót is azonnal lemosással el kell távolítani.

Hogyan kell tehát az étrendet összeállítani:

5 napig tartó BREUSS-KÚRÁVAL kezdjük, amikor a beteg nem kap mást, csak az előírt nyers zöldségleveket és teákat. A böjt alatt a beleket minden nap alaposan ki kell mosni, meg kell tisztítani. Természetesen a béltisztítással járó böjt után a széklet csak a belek telítettsége után a negyedik-ötödik napon jelentkezik, ez nem székrekedés!

A beteg viszont rendszerint már a böjt alatt is jobban kezdi érezni magát. A böjt után naponta kétszer kizárólag nyers ételekből összeállított táplálékot kap. Az első héten ez kizárólag zöldségekből (nyers zöldfélék, gumósnövények és azok levelei, pl. sárgarépa, retek, cékla, karalábé, csicsóka) állítjuk össze az étlapot. A második héten már édes, érett gyümölcsöket is kaphat, kivéve a banánt és a narancs, rostjait. Ezzel együtt azonban nem szabad adni gyümölcsöket. A napi elrendeződés: délelőtt, délben délután gyümölcs, esetleg délben aszalt gyümölcs olajos magokkal, este zöld és zöldségféle némi gabonafélével (só és élesztő, kovászmentes kenyérféle, pl. goffri, pogácsa, ostya stb). Ha nyárra esik a kúra, akkor a hatalmas tisztító erejű zöldségfélét lehet egész nap fogyasztani, és ez a dinnye. A héj közeli (fehéres) részét is el kell fogyasztani fakanállal alaposan kikaparva kell a levet elfogyasztani. Mind a sárga, mind a görögdinnye megfelel, sőt együtt is fogyasztható.

Lényeges tudnivaló, hogy az ételek erős mennyiségi korlátozására figyelni kell, csak kevés ételt szabad egyszer-egyszer fogyasztani és naponta csak kétszer. A teáztatás, a folyadékbevitel válik nagyon fontossá, mert a vér a vese és a bőr tisztítása csak ezen az úton lehetséges.

Az étrend tehát a következőképpen alakuljon:

Ébredéskor: 1-2 citrom kinyomott leve, 1-2 csésze üres, édesítetlen keserű tea (ezerjófű, zsálya), melyet legfeljebb édesgyökér kivonattal lehet kellemesebbé tenni. Más napokon lehet fogyasztani áztatott csipkebogyóteát, vagy az u. n. EXCELSIOR-t, 1-2 evőkanálnyi agar-agarral. Reggelinél az összes folyadékmennyiség a fél litert ne haladja meg, beleértve a citromot is.

Délelőtt folyamán még két csésze tea fogyasztható, valamint az ebédet követő 2 óra elmúltával szintén.

REGGELI (9-11 óra között): Gyümölcs, vagy bogyósgyümölcsök. Néha lehet, de csak a változatosság kedvéért a gyümölcs helyett sárgarépa, vagy frissen préselt sárgarépalé (max 1 dl!). A beteg gyógyulását jelentősen segítik a zöld levelek kipréselt nedvei. Ide tartozik a csalán, a petrezselyem, a cékla, a gyermekláncfű, a káposzta és a kelkáposztalé. A legkedvezőbb hatást a sárgarépa és a céklalé eredményezi. Természetesen a préselés után azonnal fogyasztva! A leveket lehet hígítani: három-negyedrész krumplilé egynegyed rész zöldlé arányban.

EBÉD (12-13 óra között) és a vacsora (18-19 óra között):
A beteg annyi és olyan nyers zöldséget ehet, amennyit csak akar, vagy tud. Időnként az ebéd zöldséget el lehet hagyni és helyette friss, érett gyümölcsöt fogyasztani, magában és lehetőleg egyszerre csak egyfélét.
Vacsorához lehet adni pár szem héjában sült burgonyát, amit héjastul kell fogyasztani, hagymával és más zöldségfélékkel. Időnként adható erdei, vagy laskagomba is, de kerülni tanácsos a termesztett csiperkét (sampiongomba), amit egyébként is messze túlértékelve lehet kapni a piacokon. Vacsorához néha, legfeljebb hetenként egy alkalommal zsírmentes, pasztörizálatlan tejből (biotej) altatott aludttejet is fogyaszthat a beteg, ha nagyon kívánja. A margarin, á vaj, a túró, a sajt, a tejszín és tejföl, valamint más zsír és magas fehérjetartalmú ételféleségek szigorúan tilosak!!! A természetes nyers olajos magvak, amelyeket nem tett tönkre sem a pirítás, sem a sózás-cukrozás fogyasztása, sőt rendszeres fogyasztása egyenesen kívánatos. A leromlott myelihüvelyek ujjáépítéséhez ezek szükségesek, de csak a sótalanítás után tudnak beépülni. Ide tartoznak a diófélék, a mandula, a mogyoró (a földimogyoró nem!) a pisztácia, a napraforgómag, tökmag, gesztenye (nyersen), szezámmag, lenmag, mák stb. Naponta kell valamelyiket, főleg az ebédhez beiktatni. Bár a gyümölcsökhöz tartozik, de az olaj, alsósorban a szemet gyógyító olaj szempontjából fontos a mazsola, a magjait is megrágva. Hasznos segítséget jelent a ligetszépe olaj is, időnként egy-egy evőkanálnyit elfogyasztva.

A zöldségfélékhez adható egy-két szelet teljes kiőrlésű élesztő, kovász és sómentes kenyér, vagy goffrisütőben sütött istenlepény. Tapasztalatunk szerint legkönnyebb elkészíteni házilag a pogácsákat, ami ió beoszthatóságot is jelent.

Kedvező hatású a VÖRÖSLISZTBŐL készített kenyér és süteményŹféleségek fogyasztása. Vörösliszt a bioboltok egyrészében ma már rendszeresen kapható ( Teréz krt. 32, Múzeum krt. 17, Lehel piacon a BIOPORTÁNÁL, a Szabolcska Mihály u. 5-ben NAP-RA boltban, a Budagyöngye ÖKOŹCENTRUM-ban. Még jobb hatás érhető el a csíráztatott gabonákkal. Ebből két-három evőkanálnyit szabad egy alkalommal fogyasztani.

Ajánlatos még a BIER-HEFE, a SÖRÉLESZTŐ. vagy TEBI néven kapható készítmény fogyasztása is, mert részben a nyomelemek pótlásához, részben az emésztőrendszer teljesítményét jelentősen növelő B típusú vitaminokat kap belőle a szervezet.

Nem kaphat a beteg soha felmelegített ételt. Ami marad az esetleges meleg ételéből azt már nem szabad eltenni és újra feladni, mert számára súlyos visszaesést jelent a holt anyaggal való terhelés, a felesleges ballasztanyag. Ide kell sorolni még a készételeket, a fagyasztott ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket is. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a beteg szervezete rendkívül érzékeny az ételek szennyezettségére. Nem kaphat tehát műtrágyás, permetezőszeres termesztésből, sertéstrágya felhasználásával termesztett zöldségfélékből és vegyszerezett gyümölcsökből (banán, narancs stb, valamint konzervált, tartósított, fagyasztott gyümölcsöket). Jó hatásúak viszont számára az téli időszakban a megfelelő minőségű aszalványok. Tudomásul kell tehát venni, hogy ha a baj jelentkezett, akkor nincs tovább lehetőség ugyanazon az úton járni, mert az, ami idáig vezetett csak a további romlást eredményezi. Ezért nem gyógyulnak az SM-es betegek, legfeljebb szinten maradnak egy rövid ideig. Tapasztalatom és a beszámolók alapján, aki az SMŹből való felépülését egy drasztikus életmódváltással kötötte össze, az megszabadult tőle, 10-20 év múlva el is felejti az eredeti - végzetesnek tünő - betegségét. Meg kell keresni a Biokultúra Egyesületben tömörült biokertészeket, tőlük kell beszerezni a gyümölcs és zöldségféléket, de még a gabonáknál is figyelni kell a vegyszermentességre. Ma már szerencsére a bioboltokban kaphatók vegyszermentes gabonafélék is.

Továbbra is súlyos veszélyt jelent a székrekedés. Ezt minden módon le kell küzdeni. Segítséget jelent a lenmag alkalmazása a saját készítésű gabonaételekben, a TAMARIN lekvár, az anyalevél-tea, de semmiképpen sem a hashajtók, még akkor sem, ha természetes alapúak. A perisztaltika helyes működését a rágás és a rostos ételek tartják megfelelő szinten, nem a gyógyszerek.

A helyreállításban nagy szerepet játszanak a nyomelemek, bioelemek, melyekkel kapcsolatban ma már egész arzenál áll rendelkezésre, azonban megfelelően meg kell azokat válogatni. Az eredeti BÉRES-cseppek, a NEUROSAN - véleményem szerint - a megfelelő eredményességgel fogyasztható pótszer, de sokkal inkább a MELIORITTAL megszórt, a PARALUXAL permetezett kertből származó gyümölcsök-zöldségek. A nikotin, a kávé, a kolák, a kakaó, a csokoládé, a cukor a só az ecet, az alkohol még az egészséges embernél is leküzdendő akadályt jelentenek a szervezet munkájában, jelentős visszaesést eredményeznek a betegnél. Az SM esetében elegendő, ha valaki egy cigarettát szív el a beteggel egy légtérben, hogy néhány napon belül rosszabbra forduljon az állapota, sőt rohamokat is kiválthat.

A betegnek sokat kell a szabad levegőn tartózkodnia, sőt helyes, ha egész kora tavasztól késő őszig a szabadban alszik, vagy minimum nyitott ablak mellett, fűtetlen szobában. Legelőnyösebb számára a kora reggeli, a napfelkelte tiszta levegője. Ilyenkor végezzen légzésgyakorlatokat, méregtelenítő és kompressziós légzést. Nyugodtan, lassan lélegezzen (négyütemű légzés) és tanulja meg, hogy a "LÉGZÉS AZ ÉLET". A légzést szigorúan csukott szájjal végezze. Ha az orra eldugult, akkor eukaliptusz-olajjal fel kell szabadítani. Nem elég csak az orrlukakhoz cseppenteni, de a nyelvre is tanácsos 1-2 cseppet adagolni. A hurutokat hamarosan megszünteti. Ha száraz a nyálkahártya, akkor az esti nyers lilahagyma-kúra teszi meg a hatását. Az SM-es betegnél létkérdés a levegő és a napfény. A zárt szobába elhúzódott, mozgásképtelen beteg soha nem gyógyítható eredményesen. Ha a betegség előrehaladott, a mozgásképtelenség már beállott, akkor is minél többet vigyük a szabad levegőre. Itt a földön fektetve végezzünk vele ELLENÁLLÁSI GYAKORLATOKAT.

A méregtelenítés egy nagyon fontos eszközét, az esti, reggeli forróvizes szódabikarbónás lábáztatásokat sem hagyjuk ki.

Minimum félévig kell ezen az étrenden élve folyamatosan beiktatni 3-5 napos BREUSS-KÚRÁT, amíg a 42 nap le nem telik, majd áttérhet a nyerskosztos vegetariánus étrendre (Vegan), ami már nem is jelent számára akkora problémát, mint azt eredetileg képzelte.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS: Az eredeti táplálkozási rendszerhez (hús, tojás, tej-tejtermék, só, ecet, cukor, fehérliszt stb.) való visszatérés a betegség súlyosabb formában való visszatérését jelenti! A volt beteg soha többé nem térhet vissza a mai szokásos polgári étrendre.

Az SM-es beteg részére a gabonakásák elkészítése ugyan azonos a más módszerrel (csíráztatás), azonban a zsenge csírákat ellenőrizni és válogatni kell, mert a fogyasztás szempontjából csak azok a szemek jöhetnek számításba, amelyeknél a kibújt csíra nem kevesebb 1 mm-nél és nem hosszabb 2 mm-nél. Ezt a szabályt az eredményesség szempontjai miatt szigorúan be kell tartani. A gabonaszemeket 2 napig 2-3 ujjnyi víz alatt tartjuk, majd lecsurgatva a vizet nedves itatóspapírra helyezzük, ügyelve arra, hogy ne száradjanak ki. A megfelelő csírahossz egy napon belül alakul ki.

A kúra nagy elszánást, akaraterőt igényel és kitartást, de az eredmény nem marad el. Több SM-es beteggel beszéltem, aki a gyógyuló szakaszban van, de ezt azzal érte el, hogy városi lakását egy igazi otthont adó kicsi házra és kertre cserélte el, távol a városi szennyektől. Az erre vállalkozó emberek még a tolószékből is hamarosan felkelnek és életvidám, jókedvű emberekké válnak. Életükkel bizonyítják, hogy az ember bármilyen állapotban képes az UJJÁSZÜLETÉS-re, ha képes mozgósítani a természet gyógyító erőit önmagában és önmagán kívül is, ha képes befogadni a gyógyító erőket, energiákat, eszméket.

Honlapkészítés